2016. február 2., kedd

Segédlet karakteralkotáshoz

Kérésre úgy döntöttünk kirakunk egy kis segédletet a karakteralkotáshoz ahol pár példán keresztül bemutatjuk, hogy miképpen képzeltünk el egy karakterkoncepció beillesztését a rendszerünkbe.
Jó olvasgatást, kérdéseket továbbra is nyugodtan küldjétek a megadott címekre.



példa1.: Tegyük fel, hogy a karakterünk amit készíteni akarunk egy Udvari ork Gladiátor. Ebben az esetben mind a kaszt, mind a faj a 4. kategóriába esik. Ekkor az egyiknél a 3. kategoriát kell elhasználjuk. Tehát szabadon maradt az 1., 2. és az 5. kategória. Innentől kezdve azt kell eldöntenünk, hogy milyennek képzeltük el a karaktert. Tegyük fel, hogy a gladiátorunk nem önszántából lett gladiátor hanem, rabszolgaként került oda és ez az arcán látható bélyegből látszik is, mint láthatjuk Udvari orkunk elég szerencsétlen az ilyen dolgokban, így meg is van 2 nagy hátrány ami illene a koncepciónkhoz. Ezzel az Erény oszlopnál elhasználtuk az 5. kategóriát. Mivel úgy véljük, hogy az Udvari ork faji bónuszai jól súlyozzák a szüksgéleteinket, úgy döntünk, hogy 150 pont a tulajdonságainkra elegendő (2. kategória), és megvásároljuk az 5. szintet a TSZ oszlop 1. kategóriájával.




példa2.: Másik karakterkoncepciónk legyen egy Ibarából származó igazi klasszikus Dzsenn Varázsló. Mivel mind a Dzsenn mind a Varázsló az 1. kategórában található és nincs feljebb, ezért a kaszt és a faj számára felhasználjuk az 1. és a 2. kategóriát. Úgy döntünk, hogy nem szeretnénk hátránnyal rendelkezni, ezért erényekből a 3. kategória lesz számunkra a mérvadó. Mivel varázslóról van szó, ezért a 3. szintre úgy érezzük szükség lenne, így a 4. kategóriában a TSZ kerül és az 5. kategória marad a tulajdonságoknak, így 130 pontot oszthatunk el a tulajdonságok között.





példa3.: Harmadikként egy nemesi származású bajvívót választunk. Aki mindig is büszke volt származására és, hogy mindig és mindenkinél jobb. Bajvívó kaszt 4. kategória, ember faj 5. kategória. Mivel bajvívónk mindig jobb volt mindenkinél Tulajdonságok oszlopot választjuk az 1. kategóriába, és szükség lesz 1 nagy előnyre is mert nemesről beszélünk, így Erények oszlop kerül a 2. kategóriába. Már csak a tapasztalati szint maradt ami a 3. kategóriába pontosan 3. TSZ-t jelent. Mivel bajvívónk szeretne gyors reflexek kis előnnyel rendelkezni ezért úgy dönt, hogy felveszi a vakmerő kis hátrányt, hiszen neki senki sem lehet ellenfél, valamint a szigorú neveltetése okán belénevelt rendmániát is. Így szert tett két kis hátrányra amiből meg tudjuk vásárolni számára a gyors reflexek kis előnyt.

4. példa.: Egy félelf harcost képzeltünk el aki ó-pyarron romjain épült kolostorban nőt fel így ikerkasztúként kezdte pályafutását. Nézzük mink van. Félelf faj 3. kategória, harcos kaszt 4. kategória, valamint az ikerkaszt miatt, erény 1. kategória. Ezután szabadon maradt a 2. és az 5. kategória. Itt el kell döntenünk, hogy mire szeretnénk áldozni inkább. Úgy döntünk, hogy karakterünk nem is olyan régen került ki és indult el útján, ezért a TSZ oszlophoz rendeljük az 5. kategóriát ami 2. szintet jelent, de mivel ikerkasztról van szó karakterünk 1.TSZ harcos és 1.TSZ szerzetes lesz. A megmaradt 2. kategória így a tulajdonságaink között 150 pontot oszthatunk el, igen jó tulajdonságokra szert téve ezzel.



5. példa.: Utolsó példánk egy törpe Tooma-pap lesz akinek egy örökölt különleges buzogánya van és mindig is híres volt emberfeletti (törpfeletti) erejéről. Két nagy előny miatt az Erény oszlop kerül az 1. kategóriába, törpe faj és a Tooma-pap kaszt mindkettő 4. kategóriás ezért elhasználjuk a 4. és a 3. kategóriát egyaránt. Mivel karakterünk kiváló harcos és emellett tudós fő is hiszen pap szükségünk lesz a 2. kategóriában a Tulajdonságpontokra, így már csak az 5. kategória maradt a TSZ számára. Papunk mindig is higgadt természetű volt ezért szeretné felvenni a Higgadt kis előnyt, amiért keresnie kell a koncepciójához illő 2 db kis hátrányt vagy 1 nagyot. Úgy dönt, hogy egy alkalommal ellenszegült egy parancsnak a seregben ezért számkivetetté vált. Szakállát lenyírta és míg vissza nem szerzi a becsületét ezzel a bélyeggel kell élnie, felvesszük tehát a számkivetett nagy hátrányt, így lesz lehtőség a Higgadt kis előny felvételére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése